Officiella

OFFICIELLA – I work too much therefore I need to focus on beauty and fashion to keep my brain still in the "statisticly normal person" area. Za dużo pracuję, dlatego też potrzebuję skupić się na modzie i pięknie tego świata, by mój mózg nadal znajdował się w zakresie "statystycznie normalna osoba" :)

Gładko z przedziałkiem – fryzury 2013 cz 3


Obiecane wczoraj fryzury 2013.

Ważne, aby było z przedziałkiem.

Ważne, aby pasmo znad czoła zaczesać gładko nie do góry ale płasko, przy uchu i dopiero potem związać w ogonek. Związujemy albo gumką, paskiem skóry – dla bardziej wtajemniczonych gumką oraz własnym pasmem włosów.

Czyli czeszemy się nie tak jak przedwojenni amanci – włosy do góry i do tyłu, ale włosy z przedziałkiem, zaczesujemy w bok i do tyłu.

Ważne, aby się tak ślicznie gładziutko „przylizać” z przodu. Taki styl ;o).

Lecz u Valentino jest trochę inaczej – nadal obowiązkowo z przedziałkiem, lecz tu zwijamy pasma włosów znad czoła w rulonik dookoła głowy, tak jak na zdjęciach naszych babć z okresu lat 40-tych.

Do tego pasują dobrze wytuszowane rzęsy, podkreślone brwi oraz szminka w ładnym kolorze. Na wieczór może być ciemna np. bordowa. Na dzień jaśniejsza, prawie nie widoczna, a nawet użyłabym tylko błyszczyka.

Have fun!

Officiella

valentino 2013 hairstyle

valentino 2013 hairstyle

Laura Biagotti 2013 spring summer hairstyle
laura biagotti 2013 spring summer hairstyle

2 comments on “Gładko z przedziałkiem – fryzury 2013 cz 3

  1. Maria
    13/11/2012

    This is a very inspiring post. I really am sincerely
    impressed when reading your articles. You come up with useful ideas.
    Keep it up. Keep blogging. looking forward with great anticipation
    to going through your next article.

    • Officiella
      16/11/2012

      Oh thank you!!! I am learning wordpress yet, so it took me a while to find your kind comment. Yes, that is what I wish to do – to make everything easy and useful, so that one can use it everyday and without much wor ;o). thank you once again for your words!

No i co o tym myślisz? Dodaj komentarz, możesz zignorować pole z adresem emailowym. Komentarz Twój najpierw trafi do moderacji (więc go od razu nie zobaczysz)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on 06/11/2012 by in FASHION and tagged , , , , , , , , , , .

Blog Stats

  • 14,286 hits

Blogs I Follow

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Dołącz do 43 obserwujących.

rarasaur

frightfully wondrous things happen here.

Pollock of Light

Twitter: @lluisbusse

Outlook in Life

... and it is ever changing

Live2EatEat2Live Blog

To document our relationship with food.

Mind's Seat

Set your mind on the things above

The top 10 of Anything and Everything!!!

The top 10 of just about anything everything, from cakes to cats and dogs to caravans. Always a laugh, always worth seeing.

Szrot

“The old dreams were good dreams; they didn't work out but I'm glad I had them.”

The Redneck Rosarian

America's Favorite Rose Gardener

Brad Mcdonald

Professional Footballer

ice cream magazine

................... for lovers of ice cream. Your free on line magazine for sweet frozen treats. Recipes, inspiration, artisanal ideas for your delectation.

The Flexi Foodie

Low-fat, plant-based, whole foods, yummy recipes & healthy living tips

%d bloggers like this: